Ένα αρωματικό και γευστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο. Είναι οι αναμνήσεις μας, με τη μάνα στην κουζίνα να ζυμώνει και τον πατέρα να φέρνει το κρασί απ’ το υπόγειο. Για τους υπόλοιπους, αποτελεί μια πανεύκολη -και ασυνήθιστη- πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι, ένα μεσημέρι Κυριακής και όχι μόνο. Στην ‘’ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΛΛΙΑ’’ αναβιώνουμε τις αναμνήσεις αυτές, δημιουργώντας ένα μοναδικό πιάτο για εσάς και τους αγαπημένους σας. Στην Λακωνία ονομάζονται τζόλια στην Στερεά Ελλάδα γόγκιζες και στην Ανατολική Θεσσαλία γκόγκλιες. Είναι ένα είδος ζυμαρικού που συνηθίζεται να τρώγεται την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Το δυνατό σημείο αυτού του πιάτου είναι το καμένο βούτυρο που ρίχνουμε πάνω στο τυρί και τις γκόγκες, δημιουργώντας έτσι μια χρυσοκαφετιά πεντανόστιμη σάλτσα που τις απογειώνει.
Αλεύρι από ελληνικά σιτάρια διαλεγμένα με μεγάλη προσοχή, νερό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι είναι οι πρώτες ύλες δημιουργίας ενός λιτού και επιβλητικού πιάτου που σε ανταμείβει με τη γεύση του. Οι γκόγκες συνήθως σερβίρονται ως πλήρες πιάτο και όχι ως συνοδευτικό άλλου φαγητού. Σερβίρετε με στρώση μυζήθρας-γκόγκες και συνοδεύετε με καμένο βούτυρο, για να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικά γευστικά πιάτο. Είναι φρέσκο ζυμαρικό που καταψύχεται και διατηρείται στην κατάψυξη.
Παραδοσιακό ζυμαρικό που έφτιαχναν οι ελληνίδες γιαγιάδες στην κουζίνα τους. Ο παραδοσιακός τρόπος να τις απολαύσετε είναι με τσιγαρισμένο ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή βούτυρο και τριμμένη παραδοσιακή μυζήθρα. Επίσης μπορείτε να την απολαύσετε με κοκκινιστό ή ψητό κρέας. Οι τρύπες στην μέση του μακαρονιού φυλακίζουν την συνοδευτική σάλτσα και απογειώνουν το πιάτο σας ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Καλή σας όρεξη.
Copyright 2019 tognisio.gr
Website Created by Sites for Dreamers